AdventuresEverywhere
Washington DC.
2018. augusztus 3., péntek

Az első adandó alkalommal kerestem rá arra, hogyan is lehet eljutni Washingtonba. Szerencsére nem messze tőlünk jár a vonat DC-be, de csak hétköznap.

Reggel 8 előttre vitt Jn. a vasútállomáshoz D.-ba, ugyanis 8:03-kor indult a vonat. Felszállás után megvettem a kalauztól a jegyet és kerestem magamnak helyet a másfél órás útra. Végül megérkeztünk az Union Station-re.

 

 

 

Onnan tovább gyalogoltam az United States Capitol felé, majd betértem a Visitor Centerbe. Meglepődtem a beléptető rendszer komolyságán, hiszen pontosan úgy vizsgálták át a cuccomat, mint a repülőtéren (átvilágítják a táskát + fémdetektor) és ez az összes múzeumban elmondható. Miután itt végeztem, átmentem szembe a Library of Congress, Thomas Jefferson Building-be, majd ezután megkerültem a Capitolt és a National Mall mentén a nagy meleg miatt betértem két múzeumba: a National Museum of Natural History-ba és a National Air and Space Museum-ba.

A nap vége felé elindultam gyalog a kinézett Staples felé, hogy vegyek pár filcet (amit nem találtam), illetve a Walmartba is bementem, hogy vegyek enni hazafelé tartó vonatútra. Végül a China Town-on keresztül, szakadó esőben (de jó, hogy nálam volt az esőkabátom) elindultam vissza az Union Stationre, ahol megvettem a jegyet az utolsó vonatra hazafelé, ami 19:20-kor indult. Végül J. 9 után vett fel, mert késett a vonat.