AdventuresEverywhere
Last day in NY
2018. szeptember 17., hétfő

Negyed 11-kor buszra ültem, ami átvitt a Buffalo Downtown Terminalhoz, ahol egy másik buszra kellett szállni. Ezután próbáltam annyit aludni a buszon, amennyit csak lehetett, bár az általános fáradtságon ez sem sokat segített. Fél hét körül érkeztünk meg a Port Authority Bus Station-re.

Miután bepozícionáltam magam, a 3-as metróval elindultam a Brooklyn Bridge-hez, hiszen lényegében csak ez az egy látványosság maradt ki a listámról (jó, persze vannak más tételek is, de csak ez az egy volt a must have). A Park Place-nél szálltam le és gyalogoltam a hídhoz. Miután megcsináltam a kötelező fotókat leültem a híd közepén egy padra, hiszen totál kóma voltam a fáradtságtól. Mivel itt Amerikában még nem voltam a kedvenc gyorséttermemben, a KFC-ben, ezért kitaláltam, hogy NY-ban tuti van ilyen étterem, bemegyek egybe. Nos, a hídtól negyvenöt percre találtam a térképen egy éttermet, úgyhogy mivel nem volt mit tennem, ezért hát elindultam. 10 előtt értem az étteremhez, de még nem volt nyitva, várnom kellett egészig. Megvártam a nyitást, majd megnéztem az étellistát, de nem volt az, amit kerestem, így kb. két perc után ki is fordultam az étteremből. Ezután elindultam gyalog az utcán, de túl fáradt voltam már a sétához, így a 14 Streetnél újra metróra szálltam, aztán a Penn Station-től elgyalogoltam a Times Square-re (ahhoz képest, hogy első alkalommal mennyire nem is tűnt fel, hogy az AZ a TS, elég sokat voltam erre). Ez alkalommal is ettem egy tartalmas Mekit, majd elindultam a már ismerős, a W 34 St/12 Av-n lévő buszállomás felé. Mivel túl korán értem oda, ezért beültem a szemben lévő impozáns Jacob K. Javits Convention Centerbe, ami megmondom őszintén, elég jól esett.

Végül 2-kor elindult WDC-be a buszom, én pedig végre tudtam egy kicsit aludni. Mivel dugó volt DC. felé, ezért izgultam, hogy hogy fogom elérni a vonatot úgy, hogy még jegyet is kell vennem, de szerencsém volt, ugyanis késtek a vonatok. Végül J. vett fel D.-ban és ezzel véget is ért az első körutam.

Az utolsó napon is igen sokat mentem, 23.638 lépéssel 13,96 km-t.