AdventuresEverywhere
Buffalo
2018. szeptember 15., szombat

Úton Buffalo felé próbáltam minél többet aludni, de minden egyes lámpakapcsolásnál felébredtem. Buffaloig három megálló volt – nem számítva a benzinkutas megállásokat: Syracuse (4:30), Rochester (6:20) és Buffalo Airport (7:50), végül 8:20 előtt kicsivel érkeztünk meg a Downtown Terminalhoz. Bár már az Airport előtt felébredtem, azért a terminálban még kellet egy óra, hogy összeszedjem magam és kitaláljam, merre tovább. Igazából gyorsan letudtam a központban lévő pár látnivalót (Niagara Square, City Hall of Buffalo, St. Joseph Cathedral, Lafayette Square). 

  

 

Mivel még fél 10-kor sem voltak olyan sokan az utcán és azok is elég kétes kinézetűek voltak, hirtelen ötlettől vezérelve, és hogy elüssem az időt, a Niagara Square előtt felültem a Niagara Falls-hoz közlekedő, 40-es számmal ellátott helyi buszra (még jó, hogy a Terminálban vettem egy napi jegyet) és kicsivel több, mint egy óra alatt meg is érkezett a busz a Visitor Centerhez. Onnan gyalogoltam el a vízeséshez, amely gyönyörű volt. Egész nap ott tudtam volna lenni, de mivel a terv az volt, hogy a vasárnapot úgyis a vízesésnél fogom tölteni, így két óra sétálás és körülnézés után felültem a szintén 40-es, visszafelé tartó buszra. A Niagara St. és az Amherst St. sarkán átszálltam a 32-es buszra, hogy aztán az állatkertnél leszálljak. Megvettem a belépőmet és körbenéztem bent. Nem egy túl nagy állatkertről van szó, de azért volt elefánt, tigris, oroszlán, dán szarvas, jegesmedve (és más állatok), meg bemutattak egy amis tanyát.

 

A History Museum-hoz már nem nagyon volt kedvem, úgyhogy kigyalogoltam a Humboldt Station-höz, hogy metróra/villamosra* szálljak és az Earl Canal Harbor Stationig menjek. A Canalside-on elsétálgattam egy órát, közben vettem egy csokis milkshaket (nem kellett volna) és megtekintettem, hogy hogy vontatnak be egy kis hajóval egy óriásit a kikötőbe. Végül 6-kor elindultam visszafelé: Earl Canal Harbor Station – Amherst Station (villamossal/metróval), onnan 32-es busz (várni kellett vagy 20 percet) egészen a Amherst St. & Bridgeman St.-ig, ahol bementem a Wegmansba megvenni az aznapi vacsit (Mac&Cheese), meg a másnapra valót. 

 

Végül 8-kor indultam el a lefoglalt szobához, ami szerencsére nem volt messze: 32-es busz majdnem előtte tett le, mert az Amherst St.-en volt a lakás. A szoba a célnak teljesen megfelelt: csak aludni akartam. Így hát miután megettem a vacsimat, vettem végre egy jó fürdőt, majd altatásképpen átnéztem az eddig megszerzett prospektusokat, de nem húztam sokáig az időt, mert a másnapi felkelés nagyon korainak ígérkezett, hogy elérjem a buszt, ami a Niagarához visz.

* A metró egy darabig a felszín felett közlekedik, ekkor villamosként tölti be a szerepet, viszont amint lemegy a felszín alá, ekkor metróként funkcionál és erre már jegyet kell venni.

 

Ezúttal 18.123 lépéssel 10,76 km-t tettem meg.